Cześć Wam! Nazywam się...

Paulina Zaborowska

Biegam Ćwiczę Bloguję!

niedziela, 15 maja 2016

Fit chińczyk

  • niedziela, maja 15, 2016
  • by


Masz ochotę na "chińczyka"? Nie zamawiaj, zrób sam! Szybko, prosto i smacznie :)

Lista składników na 2 porcje:
- 1 saszetka ryżu
- 1 opakowanie mrożonych warzyw (mieszanka chińska)
- jogurt naturalny (genialną konsystencję ma poznański jogurt z naramowic :))
- 1 filet z kurczaka
- łyżka oleju kokosowego
- curry, słodka, ostra papryka, sól himalajska, czarnuszka Ekorein

Krok po kroku
1) Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach (nie żałujcie curry i papryki), najlepiej odłożyć mięso na kilka godzin do lodówki. Kurczaka smażymy na oleju kokosowym, kiedy będzie gotowy na patelnię dodajemy mrożone warzywa i dusimy pod przykryciem do miękkości.
3) Na koniec dodajemy jogurt naturalny i wszystko mieszamy, podajemy z ryżem.

Smacznego!



Zakochana w zdrowym stylu życia wegetarianka. Kochaa aktywność fizyczną. Biega, ćwiczy i od niedawna zaczęła przygodę z siłownią. Wytrwale walczy o swoje marzenia, realizując się każdego dnia

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Paulina Zaborowska
Gdańsk, Polska

Wyślij mi wiadomość